Regler for udenlandsk arbejdskraft i Danmark

Udenlandsk arbejdskraft klar til at arbejde på byggeprojekt
BlueCollar-Square-Dark
BlueCollar-Arbejdskraftudengraenser

I dette indlæg giver vi dig en oversigt over regler og love for udenlandsk arbejdskraft i Danmark, og hvorfor udenlandske vikarer er brændstof til vækst for din virksomhed.

Table of Contents

Grundlæggende regler for udenlandsk arbejdskraft i Danmark

Først og fremmest skal udenlandske medarbejdere have en arbejdstilladelse, før de kan gå i gang med arbejdet. Denne arbejdstilladelse er tidsbegrænset, så det er vigtigt, at tilladelsen fornyes løbende.

Så snart din nye udenlandske medarbejder er startet, har din virksomhed pligt til at betale skat af den udenlandske arbejdskraft. Du kan læse mere om dette på Skats hjemmeside.

Arbejdstilladelse for udenlandsk arbejdskraft – hvad skal du vide?

Om din fremtidige udenlandske medarbejder skal have arbejdstilladelse, afhænger af deres nationalitet. Den danske udlændingelov skelner mellem personer fra EU-lande, de nordiske lande og personer udenfor EU- og EØS-lande og nordiske lande.

Statsborgere fra Norden gælder Norge, Sverige, Finland og Island. Borgere fra disse lande kræver ingen arbejdstilladelse.

Statsborgere fra EØS-lande er Schweiz, Liechtenstein og Island.

Statsborgere fra EU- og EØS-lande skal heller ikke have arbejdstilladelse, men de skal ansøge om et EU-opholdsdokument, hvis de skal arbejde i Danmark i mere end 3 måneder. Dette opholdsdokument er deres bevis for, at de har ret til at opholde sig i Danmark.

Statsborgere uden for EU- og EØS-lande og Norden skal altid have en arbejdstilladelse, før du lovligt kan sætte dem i beskæftigelse. Desuden skal disse statsborgere også have opholdstilladelse, hvis de skal arbejde eller bo i Danmark.

Som virksomhed, der gør brug af udenlandsk arbejdskraft, er det din pligt at lave en ansættelseskontrakt til din kommende medarbejder, uanset hvor de kommer fra.

Fordele ved udenlandsk arbejdskraft

Der er mange fordele ved udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Det gælder både udenlandske medarbejdere inden for EU-lande og uden for EU-lande.

Den udenlandske arbejdskraft i Danmark er vokset eksponentielt de sidste par år, og det har øget virksomhedernes produktivitet markant.

Udenlandsk arbejdskraft hjælper f.eks. på mangel af arbejdskraft og bidrager derigennem til den økonomiske velstand.

Udover deres vigtige bidrag til den danske velstand giver udenlandske medarbejdere naturligvis også værdi til din virksomhed.

Statistikker viser, at udenlandske medarbejdere er mere arbejdsvillige og en meget stabil arbejdskraft. De er flittige og øger produktiviteten i de virksomheder, der gør brug af udenlandsk arbejdskraft.

Udenlandsk arbejdskraft gennem BlueCollar

Som et dedikeret vikarbureau med speciale i udenlandsk arbejdskraft har BlueCollar i over et årti arbejdet med udenlandske medarbejdere. Vi skaber vækst og værdi for virksomheder, der har brug for kompetent og effektiv arbejdskraft.

Vores vikarbureau er beliggende i Odense, men via vores rekrutteringskontorer i Rumænien og Polen rekrutterer vi udelukkende udenlandsk arbejdskraft – uanset branche og tidsperiode.

Uanset om du har brug for fastansættelse eller midlertidige vikarer, finder vi den bedste løsning til dig og din virksomhed.

Hos BlueCollar lægger vi vægt på tryghed, trivsel og tillid. Det skaber arbejdsglæde og motivation – og er den perfekte opskrift til effektiv og loyal arbejdskraft.